GRATIS uitlijn controle

U kunt nu een afspraak maken voor een gratis uitlijn controle bij Bosch Car Service Groot Jebbink! Uit onderzoek is gebleken dat bij liefst 6 van de 10 auto’s de wielen scheef staan. De ervaringen van onze monteurs onderschrijven deze verontrustende cijfers.

Arne uitlijnactie

Verkeerde uitlijning merkt u bijvoorbeeld als uw auto ineens naar links of rechts trekt, wanneer u even het stuur loslaat. Foutieve uitlijning heeft allerlei vervelende gevolgen:

 • Hoger brandstofverbruik,
 • Meer bandenslijtage
 • Onveilig weggedrag (bij hard remmen of uitwijken, in bochten)

Zowel in onze garage in Vorden als ons autobedrijf in Zutphen komen we zeer regelmatig auto’s tegen met ongelijke bandenslijtage, wat kan duiden op een probleem met de uitlijning. Omdat een afwijking in de uitlijning gaandeweg ongemerkt is ontstaan hebben onze klanten de foutieve uitlijning vaak zelf niet ervaren.

Wilt u zeker weten dat bij uw auto alles in orde is? Maak gebruik van de gratis uitlijn controle bij Bosch Car Service Groot Jebbink!

Hoe merkt u dat de uitlijning van uw auto niet klopt?

60% van de auto’s is met een verkeerde uitlijning onderweg is. Het kan dus ook zomaar zijn dat u niets of bijna niets merkt van één of meer wielen scheef staan.

De monteurs van Groot Jebbink hebben een lijstje gemaakt voor u met de belangrijkste signalen. U kunt merken dat iets mis is zodra:

 • Uw auto niet uit zichzelf rechtuit rijdt;
 • Het stuur scheef staat als u rechtuit rijdt;
 • De auto één kant op trekt, waardoor u steeds moet bijsturen;
 • Het stuur niet vanzelf terugkeert naar de middenstand na een bocht;
 • Uw auto onrustig is bij oneffenheden op de weg;
 • Uw auto onvoorspelbaar reageert bij hard remmen of plotseling sturen
 • Uw auto bij bochten naar links anders voelt dan naar rechts, of vice versa

Mocht u één of meerdere van bovenstaande gevolgen herkennen of ervaren, neem dan zeker contact op met autobedrijf Groot Jebbink voor het uitlijnen van uw auto.
 

Vakkundig uitlijnen bij Groot Jebbink

Waarom is een uitlijncontrole nodig? Groot Jebbink vertelt waarom

De uitlijning kan sneller worden ontregeld dan de meeste automobilisten denken. Bijvoorbeeld als u tegen een stoeprand botst of door een kuil in de weg rijdt.

Raakt u betrokken bij een aanrijding, dan staat een van de wielen vrijwel zeker scheef.

Verkeerd uitlijnen kan ook ontstaan als delen van de wielophanging teveel speling vertonen. Hoewel de wielophanging ieder jaar in onze werkplaats wordt gecontroleerd tijdens de APK, kan er op enig moment toch teveel speling ontstaan. Zoals bijvoorbeeld aan stuurkogels en fuseekogels.

Bij de controle door onze monteurs in Vorden of Zutphen komt dit onherroepelijk aan het licht.
 

Vakkundig uitlijnen bij Groot Jebbink Vorden en Zutphen

Voordelen van een correct uitgelijnde auto

Als u de uitlijning van uw auto regelmatig laat controleren door de monteurs van Bosch Car Service Groot Jebbink, voorkomt u onnodige slijtage en onnodige kosten.

Uw zomer- of winterbanden kunnen zomaar 1000en kilometers langer meegaan. Onze monteurs hebben de voordelen van professioneel uitlijnen op een rijtje gezet:

 • Lager brandstofverbruik (door lagere rolweerstand)
 • Meer rijcomfort
 • Meer rijplezier
 • Veiliger weggedrag
 • Geen onnodige bandenslijtage
 • Geen onnodige slijtage aan wielophanging
Vakkundig uw auto uitlijnen bij Groot Jebbink

Wat is uitlijnen precies?

Uitlijnen is het afstellen van de wielstanden volgens de fabrieksnormen. Bosch Car Service Groot Jebbink beschikt over moderne uitlijnapparatuur en de vakkennis om de voor- en achterwielophanging en stuurinrichting van alle merken auto’s precies af te stellen.

Een correct uitgelijnde auto rijdt probleemloos rechtdoor. Dit zorgt niet alleen voor rijplezier maar ook voor veiligheid als u dat nodig heeft. Bijvoorbeeld bij een noodstop of uitwijkmanoeuvre. Nog een voordeel van goede uitlijning: gelijkmatige bandenslijtage.

Wat is het verschil tussen uitlijnen en balanceren van de banden?
Uitlijnen en balanceren van de wielen worden vaak door elkaar gehaald. Het is goed om te weten dat dit 2 totaal verschillende reparaties betreft. De monteurs van Autobedrijf Groot Jebbink hebben het hieronder samengevat in begrijpelijke taal:

Balanceren van de wielen is het trillingsvrij maken van de velg met band. Door het toevoegen van balanceerlood aan de velg wordt onbalans in het wiel verholpen. U kunt hierbij denken aan een hoogte- en/of breedteslag, zoals u vast ook kent van een slag in een wiel van uw fiets. Door de wielen te balanceren wordt voorkomen dat uw auto bij bepaalde snelheden gaat trillen.

Uitlijnen is het correct afstellen van de wielophanging van uw auto. Zowel voor als achter met als doel te zorgen dat de wielen in de juiste stand staan. Als een auto goed is uitgelijnd dan zal het probleemloos rechtuit rijden, maximaal rijplezier brengen en veilig door de bochten gaan.

Team bosch car service

Uw auto is bij Bosch Car Service in goede handen